Nemzetközi busz és vonat információk

UTAZÁS A FLIXBUS NEMZETKÖZI TÁVOLSÁGI JÁRATAIN

 

AZ UTAZÁSKOR KÖVETENDŐ SZABÁLYOK

A FlixBus június 11-én kezdte el újraindítani Magyarországot is érintő összeköttetéseit. Ezzel párhuzamosan új higiéniai szabályokat vezetett be a buszokon. Az érvényben lévő irányelvekről aktuális információt a vállalat a weboldalán oszt meg, a legfontosabb szabályokról pedig a megváltott jegyen is tájékoztat.

A korábbi utazási szabályok is érvényben maradtak, így minden utas köteles továbbra is magával vinni a nemzetközi utazásra jogosító igazolványt, illetve, ha a célország megkívánja, további belépéshez szükséges hivatalos iratokat. A FlixBus arra kéri az utasokat, hogy minden esetben tájékozódjanak indulás előtt arról, hogy milyen feltételekkel utazhatnak be az általuk meglátogatni kívánt országba.

ELÉRHETŐ ÖSSZEKÖTTETÉSEK, FOGLALÁS

Magyarországról elsőként a Bécsbe tartó járatukat indították újra, majd számos erdélyi város került vissza az útvonaltérképre.

JÚLIUSTÓL ÁTSZÁLLÁS NÉLKÜL LEHET UTAZNI MAGYARORSZÁGRÓL A HORVÁT TENGERPART 11 ÜDÜLŐHELYÉRE

Magyarországról július 9-től a hét négy napján, csütörtöktől vasárnapig indulnak éjszakai járatok az Isztriára és Dalmáciába, visszafelé is ezeken a napokon lehet utazni. Az északi partszakaszon Rijeka, Opatija, Pula és Rovinj, a dalmát régióban Zadar, Biograd na Moru, Pakoštane, Pirovac, Šibenik, Trogir és Split érhető el. A magyar utasok Budapesten és Siófokon is fel tudnak szállni a járatokra. A fővárosból kevesebb, mint hét óra alatt a tengerpartra érhetnek a nyaralók távolsági busszal, a Balaton-partról pedig megközelítőleg öt és fél óra az út a legközelebbi vízparti úti célig, Rijekáig.

A Budapest és Zágráb között helyreállított távolsági buszos kapcsolattal, a horvát belföldi járatok szintén elindultak. Ennek köszönhetően egy átszállással számos további nyaralóhely érhető el az Adriai-tenger partján, például a Krk-sziget, Vodice, Makarska vagy Dubrovnik is.

Az összeköttetések száma folyamatosan nő, az aktuális menetrend a www.FlixBus.hu oldalon, vagy az értékesítő partnerek irodáiban érhető el. A FlixBus különös figyelemmel kíséri a koronavírussal kapcsolatos helyzetet, illetve a hatóságok előírásait, ezeknek megfelelve szolgáltat. A külső körülmények, határátlépési szabályok változása érintheti a menetrendet, ilyen esetben a foglaláskor megadott telefonszámon vagy email címen értesíti utasait a vállalkozás, ezért fontos, hogy az ügyfelek olyan kapcsolati információkat adjanak meg, amiken valóban elérhetők. Az utasok rugalmasan módosíthatják foglalásukat, ha utazási terveik megváltoznak, az indulás előtti 15-ik percig átfoglalhatják jegyüket egy másik járatra.